Vrijwilligers

Gaat jouw suikerhartje kloppen tijdens de dagen rondom Sinterklaas en lijkt het je super om hierbij te helpen en te zorgen voor rode kinderwangen van plezier? Meld je dan aan voor 1 van de trainingsdagen in oktober. Je hoort het verhaal voor dit jaar. We gaan aan de slag met theaterspellen en je maakt kennis met ons bonte gezelschap. Na afloop kun je zeggen of het je leuk lijkt om me te doen en wij kijken of je bij ons in het team past. Het gaat er niet persé om dat je theaterervaring hebt, maar wij letten vooral op je enorm grote glimlach en enthousiasme.

Zoek je een leuke stageplek? Ook dan is Het Landgoed van de Sint een leuke plek om dingen te leren.

OP & AFBOUW HULP!

Naast theatrale hulp zijn wij ook op zoek naar mensen die het leuk vinden om te helpen met de opbouw en afbouw. Op zondag 10 november start het uitladen van de 3 vrachtwagens en het opbouwen van de verschillende kamers. Sjouwhulp, handige harrys, creatievelingen met decoratie zijn van harte welkom. Op zondag 1 december om 16.00 uur starten wij na de laatste rondleiding met de afbouw. Lijkt het je leuk om zo achter de schermen en rol te spelen? Stuur dan een mail naar feest@hetlandgoedvandesint.nl

Waar letten wij op?:

  • Lijkt het je leuk om met kinderen te werken?
  • Sta je enthousiast en blij voor een groep? (We begrijpen best dat nieuw voor een groep staan echt wel spannend is)
  • Wil je leren en proberen om te praten voor een groep?
  • Vind je theater leuk en wil je samen met ons de kinderen de meeste gave traditie in ons land te laten ervaren?
  • Maar de absolute basis begint bij ons met een grote glimlach!

Wij zijn vooral op zoek naar volwassenen die door de weeks ons team kunnen versterken. Door de weeks zijn wij open op 19, 20, 22, 26, 27, en 29 november.

Minimale leeftijd

Soms krijgen we de vraag hoe oud je moet zijn om me te doen? Zoals sommige gasten hebben gezien, hebben wij ook al enkele mini pietjes rondlopen. Daar ben ik, als jonkvrouwe, echt vreselijk trots op! Vanaf groep 8 mag je al me doen met een van de trainingsdagen. En mochten wij zeggen dat je enthousiasme groot genoeg is, dan mag je maximaal 2 dagdelen (ochtend of middag) meehelpen op Het Landgoed van de Sint (De indeling hiervan is afhankelijk van hoeveel mini pietjes er me willen doen. I.v.m. de begeleiding kunnen dit er niet te veel zijn). Echter je vader of moeder moet helpen met aan te kleden en de schmink te verzorgen. Vooraf oefenen wij dit ook nog een keer op 1 van de schmink-oefen-avonden. Je vader of moeder is dan ook verplicht deze les te volgen! Er is altijd een captain op de afdeling die je dan helpt tijdens de ochtend of middag. Let op! Hoe leuk het is om me te doen, het is echt heel intensief. We vragen om heel heel heel veel enthousiasme en een reusachtig grote glimlach en … je moet durven te praten en te spelen met kinderen!

TRAINING & KENNISMAAK & SCHMINK  MOMENTEN

Je dient voordat je me kunt doen op Het Landgoed van de Sint aanwezig te zijn op 2 trainingsmomenten. 1 is de kennismaking en uitleg van het concept. 2 is de uitleg van het personage en de bijbehorende schmink.

 • Training/kennismakingsmoment: Datum oktober: Zondag 13 oktober – 12u30 uitleg aan nieuwe enthousiastelingen. 14.00 uur algemene training met nieuwe en ervaren Pietjes.
 • Locatie: De Schinvelderhoeve. Op deze dag is er meer tijd om rustig uitleg te geven aan nieuwe Pietjes.
 • Datum oktober: Woensdag 16 oktober – 19.00-21.30 uur. Aan nieuwe enthousiastelingen en ervaren Pietjes. Locatie: De Schinvelderhoeve Op deze avond is er minder tijd om rustig uitleg te geven aan nieuwe Pietjes.
 • SCHMINKLES: Maandag 28 oktober: 19.00-20.00 uur. Hoe wordt jij een mooie roetpiet. Locatie MADline Schmink, Heirweg 53, Maaseik

Het ligt niet aan de kleur van het beestje, maar of je houdt van het feestje…! Wij hebben enkel roetveegpietjes. 

Stuur een mail naar feest@hetlandgoedvandesint.nl om je aan te melden voor één van de trainingsmomenten.

Dan ontvang je van ons een deelnameformulier.

Data waarop Het Landgoed van de Sint open is: 16, 17, 19, 20, 22, 23, 24, 26, 27, 29, 30 november en 1 december 2024.

Uiteraard hoef je niet elke dag me te doen, maar wel minimaal 2 van de 12 dagen.