Beleef de kamers 2024

HET VERHAAL

Pietje Puinhoop doet haar uiterste best om er dit jaar GEEN puinhoop van te maken, maar kan zij er wat aan doen dat alles steeds in het water loopt? Ze heeft daarom hulp gevraagd aan Pietje Precies voor een duidelijk takenlijstje. Helaas is hier nu zojuist een kopje warme chocolademelk over gevallen. Misschien dat de kinderen haar kunnen helpen met de verschillende klusjes?

Wat kun je bij een bezoek van 70 minuten verwachten? Je ontmoet Pietje Precies, die PRECIES weet wat er moet gebeuren, de kinderen gaan natuurlijk klimmen op de oefendaken, uiteraard wil iedereen graag pepernoten verdienen en ontmoet je de Sint in een heuse meet & greet. 

Kortom, een onvergetelijke beleving voor jong en oud!

Op de binnenplaats

Op de binnenplaats vind je het startpunt van je bezoek.

Hier vind je de garderobe tent en dien je te wachten tot het tijd is voor jullie om naar binnen te gaan. Tussendoor kun je wellicht nog even lekker balanceren op de bankjes. Wees 10 minuten VOOR je starttijd aanwezig op de binnenplaats. Zo mis je niets van jouw bezoek! 

Post: Op de binnenplaats staat ook de grote brievenbus van de Sint. Stop hierin je lege envelop met daarop je naam, adres en een postzegel en je krijgt een kaartje van Het Landgoed van de Sint terug.

De speentjesboom: Wist je trouwens dat je je speentje op de binnenplaats in de speentjesboom kunt hangen als je er te groot voor bent geworden. Hoe stoer is dat!

 

Eenmaal binnen in de kelder

In de kelder vind je Pietje Precies. Ze wil graag dat alles in goede banen wordt geleidt en maakt OVERAL lijstjes van. Zo heeft ze Pietje Puinhoop haar allereerste lijstje gegeven, want dan kan er hopelijk niets mis gaan, maar wat denk jij?

De daktrainingsruimte

Elke PIO (Piet in Opleiding) dient natuurlijk goed op de daken te kunnen lopen voordat ze een echte Piet kunnen worden. Samen met de DakPiet wordt er hier getraind op oefendaken zoals een evenwichtsdak, kadootjes gooien in de schoorstenen en natuurlijk klimmen op de oefendaken met touwen. Durf jij dat?

De bakkerij

Bij de BakPieten is het altijd weer super gezellig en ruikt het er heerlijk. Versgemaakte pepernoten liggen overal, maar als jij graag een pepernootje wil proeven, dan moet je ze eerlijk verdienen! Lukt het jou om de grote pepernotenquiz te winnen samen met alle andere kinderen?

De werkkamer van de Sint

In de kamer van de Sint kijk je je ogen uit naar de mooie tekeningen die de sint heeft gekregen, de prachtige grote stoel en alle attributen van de Sint. Zelfs de werkmijter ligt klaar op zijn bureau. Kom dus ga maar snel een kijkje nemen in deze betoverende kamer

De keuken van de Sint

In de keuken van de Sint kun je na je bezoek aan de werkkamer lekker een kopje warme chocolademelk te drinken of wat dacht je van een smaakvolle wafel. Heb je zin om nog even lekker te spelen? Doe dan me aan de te gekke quiz van QuizPiet!